Overige opleidingen

The adult hip patient - diagnosis and treatment

Vind jij het stellen van een (differentiële) diagnose bij mensen met heup- en liesklachten ook zo lastig? 

Wil jij helder voor ogen krijgen hoe je patiënten met FAI, Cam of Pincer impingements het beste kunt behandelen? 

Raak jij gefrustreerd van patienten met heuppijn die niet vooruit gaan? En wil jij up-to-date gebracht worden op het gebied van FAI en labrum pathologie?

Casus

“Emily is een 32 jarige kantoormedewerkster die regelmatige naar de sportschool gaat. Tien maanden geleden kreeg zij rechter anterieure heuppijn die gediagnosticeerd werd als een heupflexor strain die goed reageerde op fysiotherapie. Deze klachten zijn echter teruggekomen toen zij met de fiets naar het werk begon te gaan waarna zij terugverwezen werd naar de fysiotherapeut. Recente röntgenfoto's van de heup zijn suggestief voor een pincer FAI van beide heupen.

Follow up?

Hoe bepaal je in de praktijk of de bevindingen op de röntgenfoto klinisch relevant zijn en als oorzaak van de klachten aangewezen kunnen worden?  

Wat zijn de behandelopties? Wat is de beste behandelstrategie?

Overweeg je een verwijzing naar een orthopeed? Zoals veel fysiotherapeuten zie je misschien patiënten zoals Emily in je praktijk. De heup- en liesregio wordt vaak beschouwd als “black  box” vanwege de complexe anatomie en overlappende reffered pain patronen. Of het nu een 'weekend-warrior', een yoga-enthousiasteling of een wedstrijdatleet is, de diagnose en behandeling van heup- en liespijn kan een grote uitdaging zijn. 

Waarom is dit dé opleiding voor jou?!

Aandoeningen als heup impingementsyndromen, labrumscheuren, chondrale letsels en ligamentum teres letsels worden steeds vaker beschouwd als oorzaak van heup- en liespijn in de actieve patiënt tussen de 18 en 45 jaar oud.
Hoewel vele behandelmogelijkheden beschreven zijn is er een gebrek aan consensus over de rol van de conservatieve behandeling. Deze opleiding geeft een uitgebreid overzicht van de literatuur en bevat vele tips en tricks om deze patiënten optimaal te behandelen. 
"Ben en Glen geven een heldere blik in een voor Nederlandse fysio's nog onbelichte materie".
Arjan Haringa, Careworx
"Zeer zinvol, praktisch en goed in te bouwen in de eigen praktijk".
J. van der Poel, Fysio Buijtenweegh
"Snelle, efficiënte diagnostiek en creatieve, nieuwe behandeltechnieken toepassen".
Steven Schot, Rayer HC
"Erg positief, veel informatie over pathologieën, diagnostiek en behandeling. Direct toepasbaar in de praktijk op patiënten".
D. Mulder, Axis Fysiotherapie
"De typen heup patiënten zijn zo duidelijk neergezet dat ik overal wel een eigen patiënt bij in gedachten heb. Veel patiënten ga ik opnieuw onderzoeken en/of de training andere opbouwen/vormgeven.

Janneke Veenstra, Kernpraktijken Fysiogroep ZaandaamData voor deze opleiding
april 2019

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Naar de activiteitenkalender