Echografie opleidingen

Basisopleiding MSU-echografie

 • Alexander Robert

  Alexander Robert (1980)

  Alexander is een fysiotherapeut die zijn enthousiasme over echografie en shockwavetherapie niet kan verbergen. Niet voor niets heeft hij zich binnen het SMA Amsterdam kunnen specialiseren op deze terreinen en werkt hij intensief en multidisciplinair samen met al zijn collega’s en artsen in de omgeving. Ook is hij één dag actief in het SMC Oegstgeest voor echografie en shockwave therapie. Alexander is docent voor de basisopleiding MSU-echografie en opleiding shockwave therapie.

 • Niek Vink

  Niek Vink (1980)

  Niek is manager van het opleidingscentrum NT-e. Hij heeft gewerkt als fysiotherapeut in het Handencentrum Utrecht. Dit centrum is gespecialiseerd in de revalidatie van patiënten met aandoeningen aan de bovenste extremiteit. Niek heeft hierdoor veel patiënten gezien met klachten die in de doorsnee praktijk minder vaak voorkomen. Echografie is voor hem een onmisbaar instrument voor het stellen van een scherpe diagnose. Niek is docent voor diverse opleidingen echografie.

 • Wibbo1

  Wibbo Hummelen (1978)

  Wibbo is fysiotherapeut sinds 2006. Tijdens zijn opleiding sportfysiotherapie verdiepte Wibbo zich in de spierrupturen van het bovenbeen, waarbij de meerwaarde van het echografisch onderzoek voor hem zeer duidelijk werd. Wibbo verzorgt voor verschillende fysiotherapie praktijken het echografisch onderzoek. Ook heeft hij veel ervaring met flywheel training.

 • david 2

  David Krijgsman (1988)

  David is fysio- en handtherapeut bij Fysiovision. Na zijn opleiding is hij zich gaan specialiseren in de behandeling van arm- en schouderklachten en echografie. Echografie maakt voor hem de fysiotherapie een stuk completer waardoor de patiënt efficiënter behandeld kan worden. Hij maakt op dit moment echo’s voor collega’s, huisartsen en specialisten en tevens past hij al geruime tijd shockwave therapie toe. David is ook verbonden aan de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging.  

 • kasp

  Kasper Kruijdenberg (1976)

  Kasper is eigenaar van een grote fysiotherapiepraktijk in Alphen aan den Rijn. Deze is volledig gericht op orthopedische en sportmedische indicaties. Innoveren, samenwerken en kennis delen staan binnen deze praktijk centraal. Sinds 2009 heeft Kasper een passie voor echografie. Als docent kan Kasper zijn ruime ervaring en enthousiasme voor het vak en de drive kennis te delen goed kwijt. 

 • IMG_6892 - kopie

  Anneloes Sinnema (1973)

  Anneloes is fysiotherapeute, master manueel therapeute en physician assistant orthopedie. Zij draaide als manueel therapeute en echografiste samen met orthopeden het schouderspreekuur. De afgelopen jaren heeft zij zich gespecialiseerd in de musculoskeletale interventie echografie. In 2018 is zij gestart als physician assistant  in de Maartenskliniek met accent op echografie in de upper extremity unit. Anneloes is docente voor de basisopleiding MSU-echografie, de scholing echogeleid injecteren en de driedaagse opleiding schouder echografie, klinische testen en orthopedie.

 • Meindert

  Meindert Martens (1986)

  Meindert is fysiotherapeut, revalidatiewetenschapper en manueeltherapeut en is werkzaam binnen eerstelijnspraktijk Dynamico. Dit werk heeft hij enkele jaren gecombineerd met zijn functie als fysiotherapeut bij NAC Breda. In 2013 is Meindert gestart met musculoskeletale echografie om zijn klinisch handelen te ondersteunen. Hier heeft hij zoveel plezier in dat hij in 2017 aan de masteropleiding echografie is begonnen.

 • Ruben Heuven

  Ruben Heuven (1993)

  Ruben is fysiotherapeut, werkte voorheen in de revalidatie setting en is nu werkzaam in een eerstelijns orthopedische praktijk in Enschede. Gretig op zoek naar nieuwe kennis startte hij in 2016 met de opleiding tot manueel therapeut. Vanuit zijn bijzondere interesse in het diagnostisch klinisch redeneren volgde hij daarnaast diverse scholingen in de echografie. Op dit gebied heeft hij zich binnen de praktijk verder ontwikkeld. 

 • DSC_0745 - kopie

  Joeri van Dongen (1991)

  Joeri is fysiotherapeut, revalidatiewetenschapper en manueel therapeut. Hij is werkzaam binnen een eerstelijnspraktijk in Oosterhout waar hij vooral orthopedische en sportgerelateerde klachten ziet. Zijn 3-dimensionale anatomische kennis heeft hij opgedaan in de snijzaal van de Vrije Universiteit in Brussel. Hij zet dagelijks echografie in om zijn diagnose te verfijnen.Data voor deze opleiding
april 2019

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Naar de activiteitenkalender