Overzicht alle opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden
van ons cursusaanbod? 

Schrijf je in voor de NT-e nieuwsbrief voor fysiotherapeuten.


Activiteiten en opleidingen
april 2019

Docenten

Shockwave docenten

 • Alexander Robert

  Alexander Robert (1980)

  Alexander is een fysiotherapeut die zijn enthousiasme over echografie en shockwavetherapie niet kan verbergen. Niet voor niets heeft hij zich binnen het SMA Amsterdam kunnen specialiseren op deze terreinen en werkt hij intensief en multidisciplinair samen met al zijn collega’s en artsen in de omgeving. Ook is hij één dag actief in het SMC Oegstgeest voor echografie en shockwave therapie. Alexander is docent voor de basisopleiding MSU-echografie en opleiding shockwave therapie.

 • Floris Goes

  Floris Goes (1991)

  Floris werkte als fysiotherapeut in het SMC Oegstgeest en het Academie Instituut Utrecht. Daarnaast ronde hij zijn master bewegingswetenschappen aan de VU Amsterdam af. Hij is gespecialiseerd in shockwave therapie, echografie en flywheel training en houdt zich actief bezig met theoretisch en praktisch wetenschappelijk onderzoek op deze gebieden. Floris promoveert op dit moment aan de Rijksuniversiteit Groningen op het gebied van Football Sciences en is als internationaal spreker en docent actief vanuit zijn eigen bedrijf.

 • david 2

  David Krijgsman (1988)

  David is fysio- en handtherapeut bij Fysiovision. Na zijn opleiding is hij zich gaan specialiseren in de behandeling van arm- en schouderklachten en echografie. Echografie maakt voor hem de fysiotherapie een stuk completer waardoor de patiënt efficiënter behandeld kan worden. Hij maakt op dit moment echo’s voor collega’s, huisartsen en specialisten en tevens past hij al geruime tijd shockwave therapie toe. David is ook verbonden aan de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging.  

 • Ivo van Helden

  Ivo van Helden (1988)

  Ivo is vanwege zijn interesse in het medische aspect van bewegen Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie in Belgie gaan studeren met de specialisatie sportfysiotherapie. Als sportysiotherapeut bij Fysiovision in Zuid-Nederland is hij in aanraking gekomen met echografie en shockwave therapie en gebruikt hij deze tools vooral als meerwaarde bij de behandeling van peesblessures. Daarnaast verdiept hij zich in de mogelijkheden van shockwave therapie bij patiënten met spasticiteit.

 • Thijs Janssen

  Thijs Janssen (1984)

  Thijs is een kinderfysiotherapeut met een grote interesse in zorginnovatie en applied science. Momenteel is hij werkzaam bij ‘De Hoogstraat Revalidatie’. Momenteel schrijft Thijs samen met de hoofdonderzoeker van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht en de medisch manager van de Hoogstraat afdeling kind & jeugd een systematic review over de effecten van ESWT op de symptomen van spasticiteit bij kinderen met cerebrale parese.

 • Floor Wijheijmer

  Floor Wijnheijmer (1990)

  Floor werkt in een grote eerstelijnspraktijk in Amsterdam. Zij ontwikkelt zichzelf graag en blijft op de hoogte van innovaties binnen het vak. Zij studeert dit jaar af als Master Manueel Therapeut aan de SOMT. In de dagelijkse praktijk ben ik veel bezig met echografie en shockwave therapie. Daarbij probeert zij altijd de verbinding te maken tussen deze interventies en de manueel therapie.