Overzicht alle opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden
van ons cursusaanbod? 

Schrijf je in voor de NT-e nieuwsbrief voor fysiotherapeuten.


Activiteiten en opleidingen
maart 2019

Docenten

Echografie docenten

 • Vincent Hoogstad

  Vincent Hoogstad (1976)

  Vincent (Rotterdam 1976) is wereldreiziger, fysiotherapeut, docent en echografist. In 2002 is hij begonnen met het maken van echobeelden bij patiënten met bekken- en rug klachten bij het Spine & Joint Centre. Tevens heeft  hij de opleiding tot echografist gedaan bij de 'stichting opleiding sportgeneeskunde'.

  Hij is destijds ook gestart maar helaas ook weer gestopt met promotieonderzoek over dit onderwerp aan de Erasmus universiteit. Regelmatig geeft hij zowel nationaal als internationaal lezingen en workshops over dit onderwerp. Vincent heeft gewerkt als docent/onderzoeker op de Hogeschool Rotterdam en als anatomie-docent bij de Erasmus universiteit. Hij is docent/cursusleider van de opleiding ‘Echografie voor bekkenfysiotherapie’ en ‘functionele echografie van de romp’. Vincent is tevens werkzaam als fysiotherapeut/casemanager bij Nordic Health.

 • Maurits Hoonhorst

  Dr. Maurits Hoonhorst (1972)

  Maurits is revalidatiearts, echografist en (niet praktiserend sport-) fysiotherapeut.
  Hij werkt sinds januari 2005 als revalidatiearts bij revalidatiecentrum Vogellanden te Zwolle op de afdeling neurorevalidatie voor klinisch opgenomen patiënten. Daarnaast traint hij revalidatieartsen t.b.v. echogeleide intramusculaire injectietechnieken en is hij als leermeester voor physician assistants verbonden aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Momenteel doet Maurits promotieonderzoek naar de toepassing van transcraniële magneetstimulatie bij CVA patiënten aan de VUMC.

 • IMG_6892 - kopie

  Anneloes Sinnema (1973)

  Anneloes is fysiotherapeute, master manueel therapeute en physician assistant orthopedie. Zij draaide als manueel therapeute en echografiste samen met orthopeden het schouderspreekuur. De afgelopen jaren heeft zij zich gespecialiseerd in de musculoskeletale interventie echografie. In 2018 is zij gestart als physician assistant  in de Maartenskliniek met accent op echografie in de upper extremity unit. Anneloes is docente voor de basisopleiding MSU-echografie, de scholing echogeleid injecteren en de driedaagse opleiding schouder echografie, klinische testen en orthopedie.

 • Lisette de Graauw

  Lisette de Graauw (1978)

  Lisette heeft zich gespecialiseerd in het echografisch onderzoek van voet- en enkelklachten. Naast haar werk als MSU-echografist bij Podozorg is ze sinds 2012 actief op de polikliniek orthopedie van de Bergman kliniek in Naarden. Hier begeleidt zij alle patiënten die een niet-operatieve behandeling van voet- en enkelklachten krijgen.

 • Meindert

  Meindert Martens (1986)

  Meindert is fysiotherapeut, revalidatiewetenschapper en manueeltherapeut en is werkzaam binnen eerstelijnspraktijk Dynamico. Dit werk heeft hij enkele jaren gecombineerd met zijn functie als fysiotherapeut bij NAC Breda. In 2013 is Meindert gestart met musculoskeletale echografie om zijn klinisch handelen te ondersteunen. Hier heeft hij zoveel plezier in dat hij in 2017 aan de masteropleiding echografie is begonnen.

 • Alison Grimaldi_Photo

  Dr. Alison Grimaldi (1968)

  Alison is een sportfysiotherapeut met meer dan 25 jaar klinische ervaring met speciale aandacht voor heupklachten. Daarnaast is zij een gerenommeerd onderzoekster op dit gebied en gespecialiseerd in het gebruik van real time echografie voor de beoordeling en training van de spierfunctie. Internationaal gezien is zij een vaak gevraagd docente.

 • Ruben Heuven

  Ruben Heuven (1993)

  Ruben is fysiotherapeut, werkte voorheen in de revalidatie setting en is nu werkzaam in een eerstelijns orthopedische praktijk in Enschede. Gretig op zoek naar nieuwe kennis startte hij in 2016 met de opleiding tot manueel therapeut. Vanuit zijn bijzondere interesse in het diagnostisch klinisch redeneren volgde hij daarnaast diverse scholingen in de echografie. Op dit gebied heeft hij zich binnen de praktijk verder ontwikkeld. 

 • fetske-hogen

  Fetske Hogen Esch (1960)

  Fetske is sinds 1991 gespecialiseerd in preventie, diagnostiek en behandeling van klachten in het gebied van buik, lage rug, bekken en heupen. Ze is één van de pioniers in de bekkenfysiotherapie en behandelt sinds begin negentiger jaren patiënten met chronic pelvic pain. Ze staat bekend als de Sherlock Holmes van de CPPS en geeft regelmatig lezingen in binnen- en buitenland. Bij de SOMT in Amersfoort was ze jarenlang verantwoordelijk voor de inhoud van de Master opleiding Bekkenfysiotherapie.

 • merel nt-e

  Merel Hilgersom (1987)

  Merel is bekkenfysiotherapeute en werkt sinds 4 jaar bij het ProFundum instituut waar zij onder andere echo’s maakt. Hier ziet zij patiënten met een breed scala aan bekken(bodem) gerelateerde klachten. Daarnaast is Merel diastase expert en maakt zij veelvuldig scans van de abdominale- en bekkenbodemmusculatuur. 

 • Pedret

  Dr. Carles Pedret (1978)

  Dr. Pedret is sportarts die zich m.n. bezighoudt met de echo-diagnostiek en behandeling van spier- en peesblessures. Daarnaast doet hij veel wetenschappelijk onderzoek op dit gebied en werkt hij als arts voor vele (inter)nationale topsportorganisaties.

 • Dr. Iñigo Iriarte

  Iñigo Iriarte (1970)

  Iñigo heeft sportgeneeskunde gestudeerd en werkt in een kliniek voor orthopedische revalidatie. Hij is gespecialiseerd in de echodiagnostiek van musculoskeletale klachten en echogeleide interventies. Iñigo verzorgt verschillende echografie opleidingen  en is professor bij het Spaanse genootschap voor revalidatie.

 • Branca

  Branca Smit (1980)

  Branca is sinds 2010 jaar werkzaam bij F-act Pelvic Pain Clinic en Bekkenfysiotherapie in Enkhuizen. Zij rondde in 2015 de Master Opleiding Bekkenfysiotherapie af. Zij is zij verantwoordelijk voor de zorg rondom de zwangerschap en behandelt veel patiënten met musculoskeletale klachten in combinatie met bekkenbodemproblematiek. Het feit dat rugklachten vaak gepaard gaan met bekkenbodemklachten is voor haar geen geheim. Echografie wordt bij deze patiënten als hulpmiddel ingeschakeld.

 • Grietje

  Drs. Grietje vander Mijnsbrugge (1978)

  Grietje werkt sinds juli 2011 als chirurg bij de Proctos Kliniek. Zij volgde haar opleiding tot chirurg grotendeels in Gent, België. Na het afronden van haar opleiding als algemeen buikchirurg besloot zij terug te keren naar Nederland. Tijdens haar opleiding heeft zij veel ervaring opgedaan op gebied van kijkoperaties van de buik en proctologische operaties. Zij voert o.a. complexe kringspieroperaties (dynamische gracilisplastiek) uit. Ook geeft ze namens de Proctos Kliniek les in de (dynamische) echografie van het anorectum en de bekkenbodem in het buitenland. 

 • Alexander Robert

  Alexander Robert (1980)

  Alexander is een fysiotherapeut die zijn enthousiasme over echografie en shockwavetherapie niet kan verbergen. Niet voor niets heeft hij zich binnen het SMA Amsterdam kunnen specialiseren op deze terreinen en werkt hij intensief en multidisciplinair samen met al zijn collega’s en artsen in de omgeving. Ook is hij één dag actief in het SMC Oegstgeest voor echografie en shockwave therapie. Alexander is docent voor de basisopleiding MSU-echografie en opleiding shockwave therapie.

 • Jan Gielen

  Jan Gielen (1958)

  Jan is radioloog in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) en adjunct diensthoofd. Daarnaast is hij medisch coördinator van het sportmedisch Centrum van het UZA. Zijn ruime klinische ervaring, kennis van alle beeldvorming op musculoskeletaal vlak en de link naar (sport-) revalidatie maken hem tot een graag geziene spreker in binnen- en buitenland. Jan is docent van de Advanced echografie course en diverse Masterclasses.

 • Remco Otten

  Remco Otten (1972)

  Remco studeerde medicijnen, is fysiotherapeut en praktijkhouder van Axis Fysiotherapie met vestigingen in West Brabant. Remco is gefascineerd door echografie en werkt intensief samen met huisartsen en orthopeden. Hij draait schouderspreekuren met orthopeden in Medinova en begeleidt interventies met echografie. Remco is docent EchoLab.

 • Niek Vink

  Niek Vink (1980)

  Niek is manager van het opleidingscentrum NT-e. Hij heeft gewerkt als fysiotherapeut in het Handencentrum Utrecht. Dit centrum is gespecialiseerd in de revalidatie van patiënten met aandoeningen aan de bovenste extremiteit. Niek heeft hierdoor veel patiënten gezien met klachten die in de doorsnee praktijk minder vaak voorkomen. Echografie is voor hem een onmisbaar instrument voor het stellen van een scherpe diagnose. Niek is docent voor diverse opleidingen echografie.

 • Fred Bol

  Fred Bol (1961)

  Fred is fysiotherapeut en praktijkhouder van fysiotherapie De Meente. Fred is overtuigd van de toegevoegde diagnostische waarde van echografie voor zowel de fysiotherapie als de (huisartsen)geneeskunde. Hij verzorgt schouderonderzoek voor verschillende collega's en huisartsen en ondersteunt hierbij de interventies. In samenwerking met verschillende artsen maakt hij behandelprotocollen voor specifieke schouderpathologie gebaseerd op de echografische bevindingen.

 • Wibbo1

  Wibbo Hummelen (1978)

  Wibbo is fysiotherapeut sinds 2006. Tijdens zijn opleiding sportfysiotherapie verdiepte Wibbo zich in de spierrupturen van het bovenbeen, waarbij de meerwaarde van het echografisch onderzoek voor hem zeer duidelijk werd. Wibbo verzorgt voor verschillende fysiotherapie praktijken het echografisch onderzoek. Ook heeft hij veel ervaring met flywheel training.

 • Edwin b/w

  Edwin Duijn (1975)

  Edwin is eigenaar van twee 1e lijns fysiotherapie praktijken in Oosterhout. Naast het werk als fysio- & manueel therapeut werkt hij al zo’n 7 jaar met echo-apparatuur (MSU). Zijn specifieke interesse gaat uit naar echografie van de schouder en de elleboog. 2 dagen per week werkt hij als universitair docent aan de Vrije Universiteit Brussel op de snijzaal waar hij anatomieles geeft aan geneeskundestudenten. Hier is hij bezig met zijn promotie-onderzoek getiteld: 'Rotator cuff tears: anatomy, imaging and clinical evaluation'.

 • Pol Huijsmans

  Pol Huijsmans (1969)

  Van 2004 tot 2006 werkte dokter Huijsmans als orthopedisch chirurg in het Cape Shoulder Institute in Zuid Afrika. Sinds 2006 werkt hij als schouderchirurg in het HagaZiekenhuis. Hij is gespecialiseerd in echografie van de schouder waardoor duidelijk en snel een diagnose gesteld kan worden. 

 • david 2

  David Krijgsman (1988)

  David is fysio- en handtherapeut bij Fysiovision. Na zijn opleiding is hij zich gaan specialiseren in de behandeling van arm- en schouderklachten en echografie. Echografie maakt voor hem de fysiotherapie een stuk completer waardoor de patiënt efficiënter behandeld kan worden. Hij maakt op dit moment echo’s voor collega’s, huisartsen en specialisten en tevens past hij al geruime tijd shockwave therapie toe. David is ook verbonden aan de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging.  

 • kasp

  Kasper Kruijdenberg (1976)

  Kasper is eigenaar van een grote fysiotherapiepraktijk in Alphen aan den Rijn. Deze is volledig gericht op orthopedische en sportmedische indicaties. Innoveren, samenwerken en kennis delen staan binnen deze praktijk centraal. Sinds 2009 heeft Kasper een passie voor echografie. Als docent kan Kasper zijn ruime ervaring en enthousiasme voor het vak en de drive kennis te delen goed kwijt. 

 • DSC_0745 - kopie

  Joeri van Dongen (1991)

  Joeri is fysiotherapeut, revalidatiewetenschapper en manueel therapeut. Hij is werkzaam binnen een eerstelijnspraktijk in Oosterhout waar hij vooral orthopedische en sportgerelateerde klachten ziet. Zijn 3-dimensionale anatomische kennis heeft hij opgedaan in de snijzaal van de Vrije Universiteit in Brussel. Hij zet dagelijks echografie in om zijn diagnose te verfijnen.